... etten enää edes muista mitä ollaan tässä välissä tehty. Yritän muistella jotain. ;)

Peppi

Pepin kanssa käytiin ottamassa yksi startti Tamskin kisoissa Niihaman maneesilla. Koiralla oli aikamoinen energialataus jostain syystä. Radan alku oli melko vaikea, jossa sitten kämmättiinkin heti, väärä rata tais tulla. Loppu rada meni vaihtelevasti. Vois sanoa, että ihan ok, mutta pari koiran mielialasta johtuvaa tempausta kävi. :)

Eli olis tarvinnut ottaa heti kovempi hallinta jo heti radan alusta. Treenit on mennyt kivasti. Ollaan keskitytty aika paljon kontakteihin, koska innon tuoma vauhti lisää kontaktivirheitä radoilla... samoin keppi- ja putkikulmia on treenattu. Pepin mieli on muuttunut taas leikkisämmäksi kuin tylsät valeraskaudet on ohi.:)

Pinni

Pinnillä on ollut nyt aika pitkä tauko haku-treeneissä. Mutta viimeiset treenit on mennyt ihan hyvin. Pinni oli yhden viikonlopun kasvattajan luona hoidossa, Jessica oli ottanut silloin Pinnillä haku-treenit ja olivat kokeilleet ääniapuja. Pienen hämmästelyn jälkeen (missä mun ohjaaja on??) oli mennyt kuulema hyvin! Sunnuntaina on seuraavat treenit.

Tottis-puolella olen ottanut seuraamista, pieniä aikoja paikallamakuuta ja jääviä (maahan, seiso). Seisominen ja paikalla makuu on pahiten vaiheessa... Yhtenä kertana agilityn "lomassa" otin Pinnillä toko-hyppyä. Vaikea uskoa kuinka oppivainen otus Pinni on. Treenasin sitä noin 5-6 toistoa ja se oppi hyvin TÄYDELLISESTI siihen asti kunnes tulen sen viereen ja pitäisi vielä seisoa paikallaan. Eli hyppy ja seisominen on ihan priima. :) Kun menen viereen, Pinni käy aika herkästi istumaan tai väistää mua. Joten harjoitellaan sitä seisomista mun vieressä ja palkataan koira siitä suoraan.

Prada

Pradan kanssa on harjoiteltu näyttelyjuttuja, hakua, jälkeä ja tottista jonkin verran.

Näyttelyjutut menee ihan kivasti ja toivottavasti menee yhtä kivasti myös rhodejen erkkarissa parin viikon kuluttua. :) Pientä häseltämistähän se välillä vielä on, mutta pääasia on että koiralla on treenatessa mukavaa.

Pradallakin on ollut nyt haussa yli viikon tauko, mutta viime treeneissä otettiin muistaakseni kuusi ukkoa, näköavuilla kaikki. Meni oikein kivasti. Prada lähtee ukolle usein hyvin suoraan, mutta välillä tekee takarajallekin asti pitkiä lenkkejä... Lauantaina seuraavat Pradan haku-treenit. Jatketaan varmaan näköavulla vielä muutama treenikerta.

Jälkeä olen tehnyt säännöllisen epäsäännöllisesti, noin pari kertaa viikossa. Nyt on töiden jälkeen jo niin pimeää, ettei näe kunnolla ajaa jälkeä, joten jälkitreenit on tehtävä aamulla ennen töitä.. Jälki menee Pradalla hyvin, mutta toki parannettavaa ja varsinkin treenattavaa on AINA! :) Olen vaihdellen tehnyt välillä kaksi eri pituista jälkeä ja välillä vain yhden n. 50m jäljen. Välillä yksi pitkä jälki toimii todella hyvin, välillä pari lyhyempää on sopivampi treeni - viimeisin jälki menee yleensä todella keskittyneesti ja hyvin.

Tottiksessa otettu pienessä häiriössä esim. maahanmenoa. Lisäksi sivulletuloa.. kohta pitäis varmaan alkaa ottamaan jo askelia seuraamista. :)

Itse suoritin Kennelliiton Kasvattajakurssi I:n viime viikonloppuna Vammalassa. :)