Vein Pinnin perjantaina hoitoon ystävälleni, joka on hankkimassa bortsupentua mahdollisesti osittain samoista linjoista kuin Pinni. Pinni siis vietti viikonlopun rhodeuroksen seurassa ja kaverini pääsi tutustumaan bordercollieen vähän lähemmin. :) Ja Pinni pääsi tutustumaan pitkästä aikaa kissoihin. Koirat saivat painia koirapuistossa ja Pinni oli kai pitänyt myös omaa hauskaa pallon kanssa pihassa. ;) Kiitos Reealle hoitoavusta!

Lauantaina meillä oli Pepin kanssa 1 agistartti. Siskoni oli videokuvaamassa kisoja, että näkisin omia virheitäni nauhalta... noh, ei tainnut juurikaan mun ohjausvirheillä olla tällä kertaa merkitystä, Peppi vaan viiletti tuhatta ja sataa innoissaan. ;) Hylky tuli. Heti ennen ekaa estettä se lähti pari metriä juoksemaan joko siskoni tai erään toisen henkilön luo. Tuli kuitenkin takaisin ja heti alkuradasta tuli muistaakseni yksi kielto, kun en tajunnut ottaa alusta uudestaan vaan jatkoin ekalta esteeltä vauhdissa, koska luulin että meidän ajanlasku oli jo alkanut... en tiedä oliko se edes alkanut vielä, koska Peppi ei ehtinyt hypätä siinä ekassa tempauksessa edes ekaa estettä. Noh vedettiin rata kuitenkin loppuun, ja tietääkseni ei tullut yhtään kontaktivirhettä, vaikka radalla oli kaikki kolme kontaktiestettä (puomi, A, keinu) eikä myöskään kepeiltä virheitä. Jotain on siis jäänyt Pepinkin päähän treeneistä, mutta nyt tarvii sitten vaihteeksi alkaa treenaamaan lisää hallintaa ja yrittää laannuttaa jollain keinolla koiran intoa ennen rataa... :/

Kisojen jälkeen hain Pradan Annelta, jolla Prada oli alkupäivän tutustumassa itseensä ja muihin talouden koiriin. Sitten mentiin lenkille kaverini Pinjan ja hänen koiriensa kanssa. Koirakokoonpano oli Peppi, Prada, sekarotuinen uros Juuso ja 2-v. rhodenarttu Aava. Peppi ja Aava ovat nähneet kerran aiemmin rhodeleirillä edelliskesänä. Vähän jännitti, että alkaako Peppi pompottaa Aavaa taikka pahastuuko, jos Aava on liian päällekäyvä. No ihan toisin kävi, tytöt leikkivät ihan hulluina keskenään. Molemmista näki, että välillä koitettiin käydä vähän "päälle", mutta kumpikaan ei pahastunut vaan leikki vaan jatkui... Aavan ja Juuson blogissa on muutama hauska Pinjan ottama kuva lenkiltä (http://juuso-aava.vuodatus.net/). Vaihteeksi meillä oli ihana lenkkisää. Viileä, kuiva ja jopa välillä aurinkoinen. :)

Sunnuntaina lähdettiin aamusta Pradan kanssa pentunäyttelyyn Kaapelitehtaalle. Rhodeja oli runsaat 2kpl. Prada ja uroksissa Arttu (Erkkarin ROP-pentu). Tuomari tykkäsi molemmista koirista ja antoi kummallekin KP:n. Arttu oli taas ROP ja Prada VSP. Jäimme vielä odottamaan iltapäivän erikoista VSP-ryhmäkehää, jossa Prada sijoittui kolmanneksi kolmesta koirasta. ;) Saimme hienot pokaalit, ruusukkeet ja koiranruokaa mukaamme. Prada esiintyi hyvin ja yhtä iloisesti ja itsevarmasti, mutta sillä tuli eilen ensimmäistä kertaa elämässään murkkuikään liittyvä "mörköjännitys". Taisi jännätä pitkiä, mustia verhoja hallissa tms. Ravasi kehässä muuten kauniisti, mutta kun menimme seinän viereistä reunaa, niin koiran pään valtasi muut ajatukset. Annoin sen rauhassa kävellä sen reunan, sitten taas ravivauhti päälle kun päästiin sen ohi. :)

Tuomari oli Tuula Savolainen, tässä Pradan arvostelu:

"Miellyttävä, hyvät mittasuhteet omaava nuori narttupentu. Hyvä pää. Purenta ok. Hyvä kaula ja ylälinja. Hyvä ridge. Tasapainoisesti kulmautunut. Hyvä raajaluusto. Tilava runko. Liikkuu hyvin. Hyvä karva ja  miellyttävä luonne. KP, VSP."

Mulla oli Pradalla näyttelyssä häkki, jossa se sai nukkua osan päivästä, mutta se oli silti aivan kuoleman väsynyt viikonlopusta ja näyttelystä. Illalla hain Pinnin Reealta ja poikkesimme vielä Pradan isän luona, eli Marulla (ja Miialla & Tommilla). Koirat tutustuivat hetken aikaa ja Prada tutki kaikki nurkat (josko löytyisi ruokaa) ja sen jälkeen sammuivat vierekkäin lattialle.

Meinas käydä illalla huonosti kun olin lähdössä Miialta ajelemaan Tampereelle. Jätin vahingossa auton avaimet autoon ja paiskasin takaluukun kiinni... onneksi laadukkaassa Mondeossani toinen takaikkuna välillä valuu itsestään hitusen auki, ja niin oli käynyt nytkin. Saatiin vedettyä ikkunaa vielä sentin verran alaspäin ja Tommi ja Miian & Tommin naapuri pääsivät rautahenkarin avulla käsiksi auton ovenkahvaan. :) Hyvää tiirikointia. ;) 

Peppi jäi siskolleni hoitoon viikon ajaksi, hekin halusivat kokeilla koirallista elämää hetken aikaa ja Peppi pääsee nauttimaan hetken "ainoana koirana" ja minä ehdin keskittymään vähän enemmän Pinniin ja Pradaan.

Oli mukava viikonloppu, ehdin nähdä vanhoja tuttuja ja puuhata myös koirien kanssa, mutta kyllä oltiin väsyneitä kaikki kun päästiin Tampereelle.

2129548.jpg

Prada ja Pradan ikiomat palkinnot. :)