Vihdoin jos ehtisi vähän päivittää blogia. Kirjoitetaas su-ma-ti treeniputkesta. :) Menneitä sen vanhempia treenejä en enää muista...

Sunnuntaina Jessica veti meidän (Pradan) hakuporukalle haku-treenit Sääksjärvellä. Maasto oli suht vaikeaa, Pradalle otettiin viisi ukkoa. Neljä ensimmäistä käytiin hakemassa haju yhdessä, vein koiran takasin keskilinjalle ja lähetin siitä. Kaksi neljästä löytyi aivan suorilta, kahta joutui hieman hakemaan. Lähti silloinkin suoraan, mutta teki pari lenkkiä maalimiehen läheisyydessä ennen kun löytyi. Vika ukko otettiin n. 5-10 päähän keskilinjasta ja ukko oli valmiina piilossa. Lähetin siis suoraan ukolle, hyvin meni ja löytyi heti.

Täytyy treenata nyt kotona ja tuttujen kanssa maalimieskäyttäytymistä, eli nameja mukaan ja palkataan koiraan kun se on nätisti, rauhallisesti maassa, eikä pyri nuolemaan, syliin tai namipurkille.

Otettiin treenien jälkeen Jessican avustuksella Pinnille esineruututreeni. Jessica vei esineen n. 40m syvyyteen, niin että Pinni näki, mihin esine jätettiin. Viimeinen kolmesta otettiin niin, että Jessica käveli alueella "kaaren" ja jätti esineen keskelle sitä. Hyvin meni, Pinnillä intoa riitti kuten aina, etsi kaksi vikaa esinettä hyvin intensiivisesti. Eka meni hieman hapuillessa, näki että koira ei tiennyt etsiäkö ihmistä vai esinettä.

Maanantaina Pepin agility-treenit. Olin treeneissä ainut, eikä kouluttajakaan päässyt paikalle tällä kertaa. Mulla oli siis kokonainen tunti käytettävissä.. noh, käytin siitä vain reilun puolet. Otin Pepin kanssa kontakteja, kontakteja ja kontakteja. Kokeilin myös ekaa kertaa takaleikkausta kepeillä... koira ihmetteli hieman, mutta meni virheettömästi kepit loppuun. Jes. Hienoa, näillä eväillä lähdetään lauantaina Vantaalle kisoihin metsästämään nollaa. ;)

Lisäksi otin sitten agilitytreeniä myös Pradan kanssa. Prada oli aivan intopinkeenä. Olen ottanut sen kanssa keppejä, 6 kepin sarja ja avustaen kädellä tietenkin. Alkaa pikku hiljaa näkymään jo jotain rytmiä pujottelussa. Sitten otettiin muutaman kerran puomi, niin että puomin alussa, keskellä ja lopussa on pari namia. Ihan vikana maassa myös nami ja käsken Pradan sitä ennen puomille makaamaan. Prada on ehdollistunut maahanmenoon jo aika hyvin... muutenkaan puomilla ei hirvitä eikä pelota. :) Ja viimeisenä, mutta ei missään tapauksessa vähäisempänä, PUTKIIIIIIIII! Prada rakastaa putkea suunnattomasti. Se ei vielä näe putkea ihan niin kuin oikea agilitykoira näkee, vaan joudun ohjaamaan sen siihen aukolle, että se löytää. Mutta sitten kun löytää niin mennään NIIN täysiä kun neljästä kintusta vaan ikinä pääsee. Se on todella huvittavan näköistä. Tarvii saada videolle joku kerta. :)

Pinnin kanssa otettiin lopuksi taas hieman tokohyppyä, samaan malliin meni kuin viimeksikin. Toukokuussa ois tavoite viimeistään ekaan toko-kokeeseen, joten silloin sen on mentävä täydellisesti. ;) En kai sanonut sitä ääneen? :D Nyt se on sovittu, se toukokuu siis. Pitää olla tavoitetta, että jaksaa treenata.

Tänään oli Pradan tottis-treenit. Otettiin ensin luoksetulon paikkaa ihan läheltä. Tällä kertaa meni mainiosti. Aiemmin on hakenut aika voimakkaasti mun vasemmalle päin, nyt tuli melkein joka kerta suoraan. Lopuksi yksi vauhdikas luoksetulo pitkällä matkalla.

Myöhemmin otettiin sivulle tuloa. Ollaan treenattu sitä niin, että Jessicalla on Prada liinassa, itse otan askeleen-pari Pradasta eteenpäin ja palkkaan sen heti vas. kädestä, kun se on oikealla paikalla. Aluksi ihan suoria sivulletuloja ja sitten kulman kanssa. Prada siis kiertää takaa. Sekin meni ihan kivasti. Sitten pienen pieni treeni seuraamista, seinän vierellä. Myös se meni kivasti. Otin pari noin kahden askeleen toistoa, ja lopuksi yksi noin 4-5 askeleen toisto, jossa Prada meni vähän hämilleen kun nami ei tullutkaan heti. Sitten vimpaks palkka vierellä istumisesta kontaktissa. Ens kerralla taas lisää...

Pakko yrittää päivittää blogia useammin! Unohtuu iteltäkin jo kaikki menneet treenit...

Lauantaina Purina Areenalla Pepillä 1 startti (agility) ja sunnuntaina Pradan pentunäyttely Kaapelitehtaalla. :)