Käydään rhodeporukalla Meirän Hallilla Nokialla tiistai-iltaisin treenaamassa agilitya ja toki mulla tulee samalla aina tokoiltuakin. :) Olen mukana ainakin marras-joulukuun, jonka jälkeen olisi taas tarkoitus mennä ProCanikselle treenaamaan agiltya.

Otin Agility Sport Bulletin lehdestä yhden ratapiirroksen, joka vaikutti vauhdikkaalta ja suht helpolta, mutta kuitenkin pari haastavampaa kohtaa. Ajattelin, että saatais lisää vauhtia noihin meidän alotteleviin rhodeihin ja minä taas saisin treenata hallintaa Pinnin ja Pepin kanssa. :)

Pinnin kanssa menikin yllättävän kivuttomasti n. 8 esteen rata, ei tarvinnut hirveästi "kurittaa". :) Lisäksi tein Pinnin kanssa erikseen keppi- ja kontaktitreeniä, jotka meni hyvin! Tällä hetkellä Pinnin kanssa treenataan suorilla 12 kepin kepeillä niin, että palkka on keppien lopussa, minulla on vielä varmuuden vuoksi hihna perässä, ettei Pinni pääse menemään väärin.. virheitä voi tulla vielä, kun ohjaan vasemmalta. Oikealta ohjattaessa menee jo hyvin ja olen muutaman kerran uskaltanut ottaa jo ilman hihnatukea kokonaan! Oikealta puolelta se myös hakee oikean keppivälin jo hyvin n. 1,5.-2m päästä. :)

Kontakteja vahvistetaan edelleen samalla lailla kun on aloitettukin. Keinua ei ole vielä otettu.

Pepin kanssa vedin radan ihan huvin ja urheilun vuoksi pari kertaa. Vähän harmittää, että en taida ehtiä Pepin kanssa tänä vuonna enää yhtiinkään kisoihin, mutta tammi-helmikuussa onkin kisat lähes joka viikonloppu suht lähellä(esim. Lempäälässä, Hyvinkäällä tai Liedossa)! Jes, agility-alkuvuosi siis tiedossa! Toivon toki, että päästään alkuvuodesta myös Pradan kanssa johonkin toko-kokeisiin!

Pradan kanssa tein paikallaoloharjoituksen niin, että Prada oli ainut koira kentällä ja Marianne jäi kentän laidalle "tuomariksi", itse menin n. 30s piiloon ja sen jälkeen olin vielä n. 30s näkyvillä. Pysyi paikallaan, mutta hieman haisteli maata satunnaisesti.

Teen mahdollisimman helppoja treenejä joka kerta hieman aikaa pidentäen tai muulla tavalla vaikeuttaen, koska syksyllä sain ns. pilattua Pradan paikallamakuun kun treenasin BH:ta varten. Otin kerralla liian pitkiä paikallamakuita liian pitkällä etäisyydellä ja lisäksi treeneissä tyli syksyllä "uutena" haasteena kylmä ja märkä alusta ja se, että olin itse kääntyneenä pois koirasta (kuten bh-kokeessa kuuluu olla) ja vielä yhtenä uutena haasteena se, että Prada oli yksin eikä vieressä ollutkaan muita koiria!

Tällä hetkellä paikallamakuutreenin tavoite on tokon avo-paikallamakuu eli 3min paikallamakuu koirien välissä ja ohjaaja piilossa. BH-paikallamakuuta keretään treenata myöhemmin keväällä tai syksyllä.

Pradalle tuntuu olevan jonkin verran helpompaa pysyä paikalla kun vieressä on yksi tai useampi muu koira tai edes joku ihminen katsomassa suoristusta. :) Tosi hassua, mutta toisaalta siihenhän se on tottunut, koska niin olemme aina treenanneet paikallamakuuta.

Lisäksi otettiin Pradan ja Pinnin kanssa hieman kaukokäskytreenejä.