Hyvää alkanutta vuotta kaikille!

Ollaan kyllä treenailtu, kisailtu ja näytelty tässä välissä, mutta jotenkin taas on blogin päivittäminen jäänyt...! Valitettavasti kirjoittelen nyt vain viimeisimmistä treeneistä kun välissä tapahtunut on jo aika hataralla muistilla.

Pinni
Otimme taas 6 kerran kurssin agilitya ProCanis hallille, lisäksi osallistuimme viime viikonloppuna ProCanis hallilla rhodejen agilitypäivään Pepin ja Pinnin kanssa. Viikkotunneilla vuorottelen Pepin ja Pinnin kanssa, mutta pääsääntöisesti Pinni pääsee treenamaan. Viikonloppuna oli pitkästä aikaa Pinnin kanssa agilityssa jotain "järkeä". Kuunteli ohjausta jo paremmin, toivon, että tämä säännöllisempi treenaaminen auttaa asiaan!

Kepit menee jo suht hyvin, mutta kontaktien harjoittelu on vielä kesken ja keinua ei ole vielä edes aloitettu. Tavoitteena olisi startata hyppyradalla kevään aikana.

TOKO-puolella VOI-liikkeistä on enää kokonaan treenaamatta metallinouto. Kaukot se osaa jo, mutta edelleen satunnaisesti on havaittavissa koirasta katsottuna vasemmalle päin liikkumista, joten pyrin palkkaamaan enempi koiran oikealle/taakse ja lisäksi treenataan satunnaisesti seinän vieressä.   Pinnin mielentila pitäisi vaan asetettua (koetilanteessa tulevaisuudessa) sopivan rauhalliseksi, jolloin siirtymää (esim. sivulle) ei tulisi niin herkästi ja etenkin siksi, että Pinni kuuntelee ja odottaa MINKÄ käskyn sanon eikä vaan tee jotain.

Ruudussa on myös vielä harjoittelemista, mutta en ainakaan tällä hetkellä koe sitä mitenkään ongelmalliseksi, ihan perusjuttuhan se on, kun saa vaan sen ruutuun etenemisen varmaksi ja nopeaksi, se on jo ihan hyvällä pohjalla!

Hyppynouto vaikuttaa olevan ihan ok. Samoin luoksetulo pysähdyksillä on ok. Paikallamakuu, seuraaminen ja jäävät on ok, mitä nyt liikeestä istumista voi vielä hieman hioa tai lähinnä treenata lisää, jotta tulisi yhtä "vahvaksi" kuin seisominen ja maahanmeno. Tunnari on MYSTEERI! Eilen treeneissä se teki 6 kapulalla (pari namia välissä "apuna") hyvän suorituksen. Haisteli paria muuta, mutta toi oikean kapulan nopsasti ja oikeaan asentoon. Kuitenkin tiedän, että niitä treenejä vielä tulee eteen, jolloin se tuo minkä kapulan tahansa... tai vaikka kaikki 6 kerrallaan. :D

Peppi
Pepin kanssa oltiin uutena vuotena aksa-kisoissa hakemassa yksi hylky ja yksi kymppi (jos oikein muistan). Tais tulla kepeiltä molemmissa starteissa virhe!, 1 rima tais tippu, 1 muurin pala lentää ja taispa yksi kontaktivirhekin tulla! Luulen, että takana oli liian pitkä treenitauko tai sitten koira on jotenkin kylmästä talvesta ja huonosta lihashuollosta jumissa tms. Harvemmin siltä rimatkaan tippuilee normaalisti.

Nyt ollaan sentään pari kertaa treenattu välissä ja ensi viikonloppuna on taas kisat. Jännätään miten menee. Sama kisapaikka kuin UV-kisoissa eli Hyvinkään Koiraurheilukeskus. Tarkoituksena olisi vähintään hierotuttaa Peppi pari kertaa tässä alkukeväästä tai mahdollisesti raahata koko kööri osteopaatille tsekattavaksi.

Prada
Pradan kanssa osallistuttiin Messukeskuksen Voittaja ja Winner -näyttelyihin. Toisen päivän tuloksena ERI ja muistaakseni luokkasijoitus 4. Toisena päivänä EH.

Prada on nyt ilmoitettu pariin TOKO-kokeeseen kevään aikana. Molemmissa taitaa olla jokseenkin lämmitetty halli, mutta toivon silti ettei just silloin satu olemaan -25 ulkona. Muuten voi hallissakin olla turhan kylmä. :/ Paikallamakuuta ajatellen nimittäin.

AVO-liikkeet on suht hyvin hallussa. Pradan kanssa lähinnä se oikea mielentila ja vireys olisi tärkein juttu, niin kun tämän rodun kanssa taitaa aina olla! Mahdollisuudet on siis ihan hyväänkin 1-tulokseen, mutta ihan muutakin voi tulla. ;)

Eritoten kaukoissa on vielä treeneissäkin paljon vaihtelua mielentilasta riippuen. Välillä kun ajatukset eivät ole kasassa, Prada saattaa vaan istua toljottaa, vaikka olisin antanut selkeän "maahan" käskyn. Välillä se taas ennakoi ja nousee istumaan jo pienen pienestä kehon eleesta. Joten tämä liike on kokeessa melkoinen mysteeri, että miten sujuu. ;) Lisäksi useimmiten se pysyy paikallaan, mutta joskus voi liikkua jopa hieman taaksepäin, joskus taas eteen...

Paikallamakuusta se ei ole päässyt aikoihin nousemaan ylös, joten sinänsä treenit on mennyt ihan hyvin. Syksyllähän se alkoi nousemaan treeneissä maasta seisomaan, kun otin liian nopeasti liian pitkiä treenejä yhtäkkiä kylmentyneessä säässä.

En ole kuitenkaan uskaltanut ottaa yli 3 minuutin treenejä vaikeissa olosuhteissa, mutta olen pyrkinyt treenaamaan mahdollisimman usein ja erilaisissa paikoissa. Myös heppamaneesilla ja kylmässä agi-hallissa on otettu (takki päällä) maks. parin minuutin paikallamakuita myös niin, että olen piilossa. Lämpimässä hallissa taas on otettu myös n. 3 minuutin paikallamakuuta. Ja kotona ruokakupin edessä jopa 5 minuutin mittaisena.

Otettiin Pradankin kanssa vähän agilitya rhode-agilitypäivässä ja tulipa sellainen olo taas, että pitäisiköhän sekin ilmoittaa joskus puolihuvikseen agi-kisoihin. Se lukee ohjausta ihan hyvin ja vaikka sillä ei tietenkään ole samanlaista paloa agilitya kohtaa kuin Pepillä ja Pinnillä, niin varmasti hyvänä päivänä 1-luokan ihanneaika alittuisi. Nähtäväksi jää, jäikö tämä vain puheeksi. :) Kuitenkaan tavoitteelliseen agin harrastamiseen Pradankin kanssa mulla ei ole AIKAA.