Laiskaa on ollut taas blogin päivittäminen. Välissä on tainnut mennä parit agikisat Pepin kanssa, joista viimeisimmät 3 starttia Liedossa viime sunnuntaina.

Kolme täydellistä rataa LUKUUN ottamatta ;) ekalla radalla tippui 1 rima, tokalla ja kolmannella radoilla molemmilla 1 kontaktin ylösmenovirhe ja 1 rima. Ekalta radalta (hyppäri) siis aika -1,75 ja rv 5, tokalta radalta -4,68 ja rv 10, kolmannelta radalta -3,47 ja rv 10.

Harmittaa nuo kontaktivirheet, niitä tarvii ehkä taas alkaa hinkkaamaan, mutta sen kun tietäisi että miten! Lisäksi rimoja on tippunut kisoissa nyt aika paljon viime kesään ja kevääseen verrattuna. Toki voi olla huonoa ohjaustakin, mutta olen varannut nyt koirille ajan osteopaatille ja jos ei mitään erikoista löydy, niin Peppi saa alkaa taas treenaamaan agia vähän säännöllisemmin + lihashuoltona tehokuuri hierontaa.

Pinnin kanssa on käyty nyt tiistaiaamuisin ProCanis hallilla koulutuksessa. Edellisviikon treeneissä se pitkästä aikaa taas paineistu (liikaa) treeneissä kun hinkattiin liian pitkään samaa ohjausta samalla esteellä (saksalaista). Toissapäivänä treenit meni kuitenkin taas hyvin. Treenattiin erikseen takaaleikkausta ja valssia. Lisäksi keppejä (edelleen hihnassa, mutta pyritään pikku hiljaa löysäämään hihnatukea) ja aloitettiin myös treenaamaan keinua.

Pinni kun on hieman ääniherkkä, aloitetaan treenaminen niin, että se itse painaa tassuilla mahdollisimman nopeasti keinun toisen pään alas ja palkataan samaan aikaan kun keinu rämähtää maahan. Yritetään tehdä siis keinun rämähdys-äänestä Pinnille maailman paras asia! Tätä on päästy nyt treenamaan kaksi erillistä kertaa ja hyvin on sujunut. Ei siis ole tullut paniikkia eikä Pinni ole oikeastaan edes tässä tilanteessa reagoinut ääneen.

Lisäksi pyritään treenaamaan niin, että keinu on alhaalla ja Pinni houkutellaan keinun alastulokontaktin paikkeille ja yritetään ensin saada se seisomaan mahdollisimman rentona keinun päällä nameja syötellen ym. Ja sen jälkeen aloitetaan keinun keikutus harjottelu. :) Vaikuttaa ihan hyvältä suunnitelmalta. Toivottavasti toimii!

Pradan kanssa käytiin hakemassa tokon avoimesta luokasta 3-tulos. Paskasti meni koko koe. Ensinnäkin koko koetilanne alkoi tuomarin rääkymisellä ja huutamisella, että miksi kaikki koirat eivät ole jo valmiina. Kello oli tässä vaiheessa n. 11.40 vaikka paikan päällä nimenomaan sanottiin, että kehä alkaa tasan klo 12. No eipä alkanut... jouduin paikallamakuuseen siis suoraan koiran kanssa, enkä ehtinyt lämmitellä tai rauhoitella koiraa yhtään. Prada pysyi paikalla makuussa n. minuutin, jonka jälkeen seisoi loppuajan ja koko 3min aikana otti ehkä 2 askelta piiloa kohden. En toki syytä kokeen huonoa alkua täysin tästä, taisi olla myös parkkihallin lattia liian kova ja viileä etenkin ilman lämmittelyä. :/

Seuraaminen meni tavanomaisen hyvin! Samoin Liikkeestä seisominen ja eniten itseäni jännittänyt uusi liike kaukokäskyt (10p.) Kun taas varma liike hyppy meni nollille, Prada hyppäsi ehkä kolmannen käskyn jälkeen?? Este oli erikoisen värinen ja keskellä hallia yhden "eteismaton" päällä, matto ja itse este näytti olevan jostain syystä haasteellinen tosi monelle muullekin koiralle. Silti ketuttaa, että näinkin varma liike meni nollille!!! Liikkeestä maahanmeno meni myös nollille, koska Prada ei todellakaan halunnut mennä tässä alustalla maahan ja jäi istumaan. Minä tyhmänä en tajunnut antaa toista käskyä... no samapa kai tuo, ei sieltä olis 1-tulosta tullu kuitenkaan millään keinolla enää.

Luoksetulon pysähdyksessä Prada pysähtyi nopeasti, mutta ehti ainakin melkein-istahtaa ennen toista luoksetulo-käskyä. Nouto oli ehkä koko kokeen huvittavin liike! Saatin siitä 8p., vaikka koko liike oli pelkkää pelleilyä Pradalta. :D Hyvin se lähti hakemaan ja toikin samaa vauhtia aina puoliväliin meidän etäisyyttä. Sen jälkeen se alko pyörittelemään kapulaa suussa ja annoin muistaakseni yhteensä 3 ylimääräistä käskyä, jolloin pitkän harkinnan jälkeen se tuli sivulle... (vaikka pitäisi tulla eteen). :D Ja tosiaan 8 pistettä saatiin tästä hupiesityksestä. Nouto-liikkeen jälkeen Prada kävi vielä pöllimässä oman kapulansa kehän laidalta. :D

Paikallamakuuta treenataan nyt siis ihan perkeleesti, takapalkalla pääosin. Erilaisissa mutta suht helpoissa/varmoissa paikoissa. Seuraava koe on lämpimässä sisähallissa, joten ainakaan alustaa ja lämpötilaa ei voi enää silloin syyttää. ;) Muista liikkeistä tehdään hyppyä mahdollisimman mukavaksi ja hiotaan noutoa ennen seuraavaa koetta. Seuraaminen, jäävät, kaukot ja luoksetulo saa olla nyt mitä on.