Vietettiin Tampereella tehokas treeniviikonloppu. Pinja tuli koiriensa Aavan ja Juuson kanssa Tampereelle ja käytiin jäljellä, tottistelemassa ja agiliitelemässä. Sunnuntaina oli vielä Sarin toko-treenit.

Lauantai päivällä mentiin tekemään pitkästä aikaa jäljet Aavalle ja Pradalle. Molemmilla koirilla taisi olla yli 2kk viimeisestä jäljestä. Keli oli märkä, mutta ei satanut. Löydettiin kivaa jälkimaastoa Toivion takaa Pirkkalasta.

Pradan ongelmana on ollut liian kova vauhti jäljellä ja jäljen jatkaminen ja keppien nostamatta jättäminen. Eilinen jälki oli jotain aivan muuta. Tein lyhyen jäljen kolmella kepillä ja lyhyellä janalla. Jana ei mennyt täydellisesti, mutta löysi nopeasti jäljen. Vauhti oli SOPIVA, ei mitään juoksemista vaan oikein sopivaa. Jäljestys oli tarkkaa ja kaikki kolme keppiä löytyi hienosti. Ensimmäisen ja viimeisen kepin alla (sammaleen alla) oli pienet tiiviit namipurkit ja Prada nosti hienosti kepin mulle ja menimme yhdessä tonkimaan maasta namit! Hyvä fiilis jäi. Saatiin samalla myös laukauksensietoa, kun jossain päin ammuskeltiin. Tekisi mieli mennä vielä vetämään pari jälkeä tänä syksynä, mutta pitää katsoa sellainen ajankohta, että lunta ei ole tulossa ihan heti eli toisin sanoen ehtii vielä tehdä "korjausjäljen" jos menee päin peetä. ;)

Jäljestelyn jälkeen mentiin tokoilemaan Meirän Hallille.

Pinni ja kaukot
Pinnin kanssa otin edelleen kaukojen seisomaan nousemista. Se on mennyt vaihtelevasti, joudun vielä alussa helpottamaan eli olemaan kyykyssä ja avustamaan liikkeen namilla. Kuitenkin yhden-kahden muistutustoiston jälkeen Pinni muistaa ja tajuaa liikkeen. Harjoiteltavaa on silti vielä!

Pinni ja tunnari
Tunnaria yritettiin kerran treenata Pinnin kanssa "perinteisellä" tyylillä, eli veimme muutaman hajustamattoman kepin ja yhden hajustetun n. 3m päähän ja lähetin Pinni hakemaan kapulaa. Pinni toi ihan satunnaisesti jonkun kepeistä. Hajuaistin käytöstä ei ollut tietoakaan.

Edellisellä toko-kerralla alotettiin uusi treenitapa, jota Sari ehdotti. Harjoitus aloitetaan niin, että viedään paikalle useita tunnareita ja ripotellaan nameja tunnareiden ympärille. Kuulostaa hullulta. Koira lähetetään hakemaan "oma" ja kun koira on syönyt kaikki namit (MUTTA ei toivottavasti koskenut yhteenkään tunnariin) se kutsutaan äkkiä pois kapuloilta ja palkataan. Samaa toistetaan muutama kerta eli vahvistetaan sitä, että se ottaa vaan namit eikä kapuloita. Tehtiin tätä treeniä Pinnin kanssa n. 5 kertaa yhteensä.

Tänään illalla Sarin treeneissä kokeiltiin sitten seuraavaa leveliä eli vietiin muutama hajustamaton kapula ja nameja JA yksi voimakkaasti namilla hajustettu kapula. Tämä toimi ainakin tällä ensimmäisellä kerralla juuri niin kuin piti! Eli Pinni meni kapuloille, söi kaikki namit ja kun en kutsunutkaan sitä pois, se alkoi haistelemaan kapuloita ja toi juuri oikean hajustetun kapulan!! WOW! Tehtiin vielä sama treeni toisen kerran ja onnistui! Oikea kapula lähti mukaan! Katsotaan miten tästä edetään, meillä on vielä 2 Sarin koulutuskertaa jäljellä.

Pinni ja ruutu
Tänään treeneissä otettiin myös ruutu. Olen opettanut Pinnille muovilätkällä "paikan hakua". Siis minulla on purkissa pöydällä nameja ja kädessä n. 20x20cm muovialusta (hiirialusta tms.) heitän alustan maahan ja kun Pinni menee haistelemaan aluksi sitä kehun ja palkkaan. Tämä on nopeasti saatu etenemään siihen, että se hakee alustan kauempaakin (n. 5m) ja jää seisomaan tai makaamaan siihen paikkaan. Tätä alustaa treenataan vielä, mutta kokeilimme sitä jo ruudun opettelussa ja toimi ihan kivasti. Mutta tarvitsee vielä vähän lisää vauhtia... vaikkakin uskon, että kun Pinni oppii koko liikkeen, vauhti tulee varmasti viimeistään sillon mukaan.

Pinni ja hyppynouto
Kokeilin tänään ekaa kertaa Pinnin kanssa tokon hyppynoutoa ja kyllähän se sen suoritti ihan ilman ongelmia. Ekalla kerralla kiersi esteen takasin tullessa, mutta kun kerran avitin niin oikein meni! Kapula oli hieman normaalia Pinnin kapulaa pienempi, n. 300g?

Prada ja jäävät
Ollaan treenattu helpompaa jäävää eli maahanmenoa jo avo-luokan malliin eli niin, että palatessa Pradan luo kierrän koiran takaa. Olen välillä jättänyt "Pradan" eteen namipurkin niin, että sen kiinnostuksen kohde olisi purkissa eikä minussa, kun kierrän sen takaa. Koko maahan-jäävä on liikkeenä ihan avo-tasoa jo, mutta seisomista treenaillaan edelleen enemmän.

En ole vielä liittänyt liikkeestä seisomiseen Pradan takaa kiertoa, koska vaikka ollaan siitä alossa saatu hyviä pisteitä, niin liike on vielä epävarma ja luulen, että se kääntyy mua kohden jos alkaisin sitä kiertämään. Vielä siis seisomisen hiomista jäävänä ja maahanmeno-jäävän vahvistamista avo-malliin. Eiköhän suht pian saada "liitettyä" ne myös seisomiseen.

Prada ja avo-hyppy
Kokeilin tänään ekaa kertaa toko avo-hyppyä Pradan kanssa. Aluksi tahtoi mennä liian sivuun esteestä istumaan, jolloin todennäisesti olisi tullut kiertämällä takas. Hieman helpotettiin niin, että jätin Pradan esteen toiselle puolelle ja pyysin sitten luokse. Sen jälkeen saatiinkin jo pari täysin onnistunutta kokonaista liikettä! Muutama hiomistreeni vielä ennen kokeita, mutta hyvältä näytti. Tätä liikettä ei ole järkeä liikaa alkaa hinkuttamaan, kun ei sitä tarvita enää toko avo-luokan jälkeen ikinä. ;)
 



Prada suorittamassa kaukoja (joko menossa maahan tai nousemassa istumaan ;)
 

Prada ja avo-kaukot
Pradan avo-kaukot on ihan kivalla mallilla, mutta jos otan liikaa etäisyyttä, niin etenkin istumaan nousemisen nopeus kärsii hieman. Eli tämänkin kanssa vielä vahvistavia toistoja ja pientä hiontaa. Istumaan nousemisen nopeutta saan vahvistettua sillä, että otan kyseisiä liikkeitä Pradan ollessa mun sivulla... tosin pelkään, että se voi alkaa tekemään "kaukoja" omin päin esim. ollessa sivulla ennen paikallamakuuta yms. ;) Joten kovin paljon en uskalla niitä siinä paikassa vahvistaa.
 

Sunnuntaina otin lisäksi muutaman noudon Pradan sekä Pinnin kanssa, alla kuvia! :)
Kuvat Pinja