Treenaamisesta innostuneena ajattelin pitkästä aikaa alkaa kirjoittelemaan blogiakin.
Kesän aikana on tapahtunut paljon, myös harrastuspuolella!

Peppi nousi Agirotu-tapahtuman yhteydessä agilityn 2-luokkaan ollen kilpailun 5. Koiramäärää en enää tarkalleen muista. Möyhemmin Tampereella agilitykisoissa se on saanut myös ensimmäisen LUVA:n 2-luokasta sijoittuen kolmanneksi ajalla n. -0,2s. :)

Pinni on saanut tokon avoimesta luokasta 1-tuloksen, joten tällä hetkellä treenaamme voi- ja evl-liikkeitä.

Prada on niittänyt näyttelymenestystä saaden Suomen, Viron ja Latvian muotovalion arvon sekä yhden CACIBin Suomesta. Latviassa Prada oli myös RYP-2! Tälle vuodelle on suunnitteilla vielä pari ulkomaan näyttelyreissua ja muutama KV-näyttely Suomessa.

TOKO-kokeissa Prada on saanut yhden 3. tuloksen ja kolme 1. tulosta ALO-luokasta! Viimeisessä kokeessa sijoittuen ALO-luokan voittajaksi ja saaden TK1 -koularin ja KP:n, täältä löytyy tarkemmat TOKO-tulokset: http://vastakarva.com/resultsprada.html

Alla treenipäivityksiä koira- ja lajikohtaisesti! :)



PEPPI
AGILITY
Pepin kanssa kisattiin kesällä muutamia startteja ja osallistuttiin myös AGIRODUN joukkuekilpailuun. Agirodussa ei tullut muuten joukkuemenestystä, mutta voitimme pukukilpailun! :) Yksilösuorituksissa nousimme kakkosiin. Myöhemmin kesällä olemme saaneet yhden LUVA:n kakkosista vähäisellä kisaamisella. Nyt syksyn-loppuvuoden aikana olisi jäljellä vielä muutama startti ennen seuraavan vuoden uusia kujeita.

Kesällä emme juurikaan treenanneet agilitya kuumuuden takia ja lisäksi meillä ei ollut mitään treenipaikkaa. Nyt olemme käyneet kuuden kerran kurssin ProCanis hallilla Markon koulutuksessa! Koulutus on ollut todella antoisa ja toivon mukaan jatkamme ainakin satunnaisesti siellä myös Pepin kanssa!

Olemme tehneet varmaan n. 2-3 luokan ratoja ja lisäksi hinkattu kontakteja ja välillä keppikulmia.

 


AGIROTU pukukilpailun voittajatiimi RhodeAir


PINNI
AGILITY
Pinnin kanssa olemme käyneet nyt myös 6 kertaa ProCaniksella Markon koulutuksessa. Toivottavasti pääsemme jatkamaan joko jo ennen joulua tai viimeistään alkuvuodesta. Pinnin kanssa pyrin treenaamaan myös omalla ajalla mahdollisimman usein keppejä ja kontakteja.

Markon koulutuksessa Pinnin kanssa olemme tehneet pätkissä samaa rataa kuin Pepin kanssa. Pinni tarvitsisi agilityssa etenkin ajoittain hirveästi lisää hallintaa. Ja sen pelleilyyn tarvitsee puuttua nyt jatkossa selkeästi. Se välillä vain yksinkertaisesti menee jollekin haluamalleen esteelleen selkeästä ohjaamisesta huolimatta. Lisäksi olemme ottaneet paljon keppitreeniä vinokepeillä niin, että palkka on keppien päässä ja minä ohjaan Pinniä hihnatuella. Se on toiminut hyvin ja uskon, että pystyn jatkossa treenaamaan normaaleilla kepeillä samaan tyyliin. Kontaktitreeniä olemme tehneet niin, että hyppäytän koiran puoliväliin alastulokontaktia hihnatuella ja lasken sitä hihnan avulla niin, että sillä jää takajalat esteelle ja etujalat maahan. Namikippo on palkkana n. 2m päässä ja se saa sinne heti vapautuksen kun jalat on oikeissa paikoissa ja katse kuppia kohden. Ylöstulokontaktit on jo ihan hyvät. Näitä pystyn treenaamaan ihan omalla treeniajalla yksinkin sekä A:lla että puomilla.

TOKO
Tokossa olemme tällä hetkellä Sari Kärnän kuuden kerran TOKO-kurssilla, jonka järjestin rhodeyhdistyksen jäsenille. Treenaamme Pinnin kanssa lähinnä voittajan liikkeitä. Vielä opeteltavana on kaukojen seisominen, joka on suht hyvässä vaiheessa! Eilen treeneissä Pinni "hokasi" mistä on kyse. Lisäksi kesken on hyppynouto, metallinouto, ruutu ja tunnari. Eli aika paljon on opeteltavaa ennen seuraavaa koetta.

Ruutua ollaan treenattu kesän aikana ihan muutamia hassuja kertoja niin, että lelupalkka on ruudussa ja lähetän koiraa sinne. Eli ruudun kanssa on vielä paljon opeteltavaa. Tavallinen nouto menee tällä hetkellä niin hyvin, että USKOISIN, että hyppynouto ja metallinouto alkavat sutjaantua kun pääsemme niitä vain treenaamaan. Tunnari on kokeiltu parilla eri treenitavalla, mutta kokeilemme vielä jotain uutta. Pinni nostelee tällä hetkellä kapuloita ihan miten huvittaa hajuista välittämättä. Maasta seisomaan nousemista treenattiin muutama kerta erinäisillä tuloksilla, mutta nyt vihdoin sain sen nousemaan lähes suoraan ylös niin, että kun koira on maassa, laitan namikäden sen eturinnan alle ja sanon käskyn, joka on tällä hetkellä "up". Varma liike ei vielä ole, mutta se pystyy suorittamaan sitä jo niin, että itse seison ja teen hyvin nopean käsimerkin pienenä oman vyötäröni korkeudella. Kuitenkin täsmällistä paikallapysymistä ym. tarvitsee vielä treenata. Tähän tarviin Sarin apuja. :)


PRADA
TOKO
Pradan kanssa käymme myös Sarin koulutuksessa. AVO-liikkeistä olisi hiottavana vielä estehyppy, nouto ja jäävät. Ne liikkeet Prada suht hyvin osaa, mutta eivät ole vielä avo-muodossa täysin varmoja. Myös paikallamakuuta tarvitsee vahvistaa. Ihan uutena juttuna treenattavana on vielä luoksetulo pysäytyksellä. Seuraaminen on tällä hetkellä kivalla mallilla! Myös kaukot (maahan-istu-maahan) alkavat olla ihan kivoja!

Pradan mieliala toko-treeneissä on tällä hetkellä hyvä! Toivotaan, että sama meininki jatkuu edelleen. Myös ruokahalu on ollut viime treeneissä valtava! Lieneekö johtuvan tulevasta valeraskaudesta...

Toivottavasti pääsemme starttaamaan AVO:ssa talven-alkukevään aikana.




TOKO-kokeessa Kangasalla 14.8. kun saimme TK1-koulutustunnuksetn ja 1.sijoituksen + KP ! :)

 

JÄLKI JA ESINERUUTU
Jälkeä ja esineruutua ollaan treenattu kesän aikana liian vähän. Esineruutuun lähinnä motivaatiota, että niitä esineitä olisi kiva lähteä hakemaan metsästä. Jäljellä ongelmana on se, että Pradalle jäljellä on huomattavasti suurempi merkitys Pradalle kuin kepeillä. Näitä on nyt sitten yritetty eri keinoin vahvistaa... katsotaan jälkeä lisää taas ensi keväänä!

NÄYTTELYT
Pradan kanssa on nyt ollut melkein parin kuukauden tauko näyttelyistä ja se toivottavasti on tehnyt Pradalle hyvää. Tuntuu, että loppukesästä näyttelyt alkoi jo vähän tympimään. Nyt tauon jälkeen treenasimme tänään näyttelyitä pitkästä aikaa ja Pradan fiilikset olivat hyvät! Toivotaan, että samat fiilarit on lauantaina Seinäjoen näyttelyssä.

Kesällä kävimme viikonlopun mittaisella Gerard O'Shean handleri-kursilla Liedossa, sain paljon hyviä vinkkejä ja hänen neuvojen mukaan pääsääntöisesti treenaame näyttelyjuttuja tällä hetkellä.

 


Gerard O'Shean handleri-kurssilla