Eilen oli toiseksi viimeinen kerta Sarin toko-kurssia. Meni kivasti! Sekä Pinni että Prada olivat ihan fiiliksissä, kun lauantai-päivän metsälenkin jälkeen eivät olleet saaneet sen kummempaa aktivointia (allekirjoittaneella oli "100-v" bileet lauantaina). Illalla treenien aika oli ulkona alkanut vielä satamaan lunta, joten oli pakko väsymyksestä huolimatta käydä lenkillä koko lauman kanssa.


Pinni ja kaukot
Pinnin kanssa otin muutamat toistot kaukojen maasta seisomaan nousemista. Liike alkaa olemaan jo suht varma eikä Pinni enää liiku hirveästi noustessaan. Kuitenkin se jostain syystä vetää enemmän minusta katsottuna oikealle puolelle noustessaan, joten harjoiteltiin tänään seinän vieressä ja siinä menikin nätisti! Seuraavalla kerralla pitää vielä aloittaa maasta istumaan nousemisen ja seisomisesta istumisen treenaaminen. Hommaa on siis vielä, että VOI-kaukot ois valmiit!

Pinni ja tunnari
Otettiin yksi namitreeni, eli vietiin kepit ja n. 4-5 namia ja lähetin Pinnin n. 3m päästä. Pinni söi namit ja tällä kertaa tultiin hieman takapakkia, aluksi se ei meinannut millään nostaa yhtään kepeistä vaan haisteli keppejä (ja maata), lopulta toi väärän kepin.

Helpotettiin treeniä niin, että lähetin sen hieman lähempää ja veimme kepit suoraan riviin niin, että ekana oli 1 nami, tokana hajustamoton keppi, kolmantena hajustettu keppi ja sen jälkeen rivi hajustamattomia. Tämä toimi hyvin. Pinni aloitti toisesta laidasta syöden ensin yhden namin ja lähtien sitten haistelemaan keppejä järjestyksessä ja nosti oikean tunnarin heti sen tullessa kohdalle. Tätä toistettiin kaksi kertaa ja lopetettiin siihen. Jatkossa pikku hiljaa vaikeutetaan tästä ja yritetään treenata vähän useammin, että homma pysyy päässä paremmin. :)

Pinni ja ruutu
Otettiin Pinnin kanssa viime kerralla ruutua "kosketuslätkän" avulla, se ei kuitenkaan ole toiminut ihan niin hyvin kuin toivottiin. Vauhti ei ole riittävän hyvä ja Pinni jää vähän haistelemaan ja myös välillä katsomaan mua.

Otettiin tällä kertaa siis lelulla. Pari kertaa niin että Sari vei pallon ruutuun ja lähetin Pinnin, pari kertaa niin, että minä vein pallon ja pari kertaa niin, että "muka" vietiin pallo sinne eli näytettiin kädellä paikkaa, mutta pallo lensikin  vasta sitten kun Pinni oli ruudussa. Tämä toimi kivasti ja nyt jatkossa samaa juttua, eli sekaisin treeniä pallon kanssa ja ilman palloa (ruudussa). Pikku hiljaa toki lisäämällä niitä suorituksia, että siellä ei olekaan mitään.

Prada ja paikallamakuu
Otettiin ensin ryhmässä (3 koiraa) paikallamakuu 2 minuuttia. Olin siitä ajasta n. 30-40s piilossa. Prada pysyi hyvin. "Hyvää treeniä" myös Pradalle, kun ennen paikalla makuuta tuli pieni rähinä viereisillä koirilla. Eipä tietenkään hyväksi niille asianomaisille koirille, mutta Prada sietää kyllä nykyään hyvin häiriötä. Meidän toka vikassa toko-kokeessahan myös 2 viereistä koiraa sai kunnon rähinät käyntiin ja Prada pysyi sillonkin makuulla niin kauan kunnes meni vapauttamaan sen.

Mutta aikaa tuolle piilossaololle pitää treenata vielä lisää!

Prada ja jäävät
Pradan kanssa tein vielä jäävissä pelkkää maahanmenoa. Jätin namipurkin maahan tullessani koiraa kohti ja odotin lopussa, että sen katse oli purkkia kohden ennen kuin vapautin sen. Ideana siis se, että koiralla olisi kiinnostus/katse mieluummin eteenpäin kuin minua kohti. Tässä maahanmenossa se nyt ei ole niin tarkkaa, mutta jos Prada katseellaan seuraa minua koko ajan niin liikkeestä seisomisessa voi käydä niin, että se pyörähtääkin ympäri, jos katse ja rintamasuunta ei ole eteenpäin.

En aio vaatia 100% katsetta eteenpäin, mutta vahvistaa sitä kuitenkin niin, että on pienempi todennäköisyys, että se kääntyy katsomaan ja saatika että kääntyy kokonaan ympäri.

Prada ja AVO-hyppy
Hyvin menee, mutta menköön. :) Perusasento hypyn jälkeen voisi olla hieman tarkempi ja Prada tahtoo hypähtää siirtyessään edestä sivulle, mutta ei nyt aleta pilkkua viilaamaan. ;)

Prada ja AVO-luoksetulo
Treenattiin AVO-luoksetulon pysäytystä niin, että jätin Pradan Sarille ja juoksin itse pois n. 3-5m päähän ja kun Prada lähti juoksemaan mua kohden, heitin sille namipurkin Pradan taakse. Tätä toistettiin 5-6 kertaa ja lopuksi otin vielä normaalin luoksetulon ilman pysäytystä, ettei Prada alkaisi ennakoimaan pysähdystä. Tämä liike on meillä ehkä eniten kesken AVO-liikkeistä, mutta eiköhän tämäkin tästä. :)